Kipsalon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezondere versie van kapsalon (2 personen)

– 450 gram kipfilet

– 450 gram aardappelpartjes (bijvoorbeeld CêlaVíta smaak van verse kruiden – tijm zeezout)

– 3 eetlepels Griekse yoghurt

– 2 teentjes knoflook

– 100 gram ijsbergsla (ik gebruikte een variant met tuinkruiden)

– olie, peper en zout

 

En zo doe je het:

– Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi met peper en zout.

– Verwarm een grillpan.

– Zet het vuur hoog en grill de kipfilet aan zodat je mooie streepjes krijgt.

– Zet het vuur vervolgens lager en gaar de kip verder.

– Doe ondertussen de aardappelpartjes in een koekenpan en bak in ca. 10 – 12 minuten op middelhoogvuur goudbruin.

– Pers de knoflookteentjes fijn en meng met de Griekse yoghurt en 2 scheutjes water om ‘m wat dunner te maken.

– Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.

– Neem een ovenschaal van ca. 20 x 30 cm en beleg de bodem met de aardappelpartjes. Schep de kip hierover en vervolgens de ijsbergsla.

– Maak af met een drizzle van de knoflooksaus en serveer de rest van de saus er los bij.

 

Enjoy!🍴

Reactie schrijven

Commentaren: 0