Gezondere pasta met Champignonsaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

💚 GEZONDE PASTA MET CHAMPIGNONSAUS 💚

 

Dit heb je nodig voor deze pasta met champignonsaus / 4 personen

 

200 gr volkoren spaghetti – neem glutenvrije spaghetti voor een glutenvrij gerecht

250 gr (kastanje) champignons

80 gr zongedroogde tomaat op olie

half bosje verse platte peterselie

1 teentje knoflook

2 kleine rode uitjes

1 blik (kers) tomaten

snufje peper en zout naar smaak

optioneel: Parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.

Maak de kastanje champignons schoon en snijd in plakken. Bak ze in een minuut of 3-5 bruin in een koekenpan met olijfolie. Haal de champignons uit de pan en doe in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Voeg de zongedroogde tomaat en de verse kruiden toe aan de hakmolen en maal alles fijn. Maak de koekenpan niet schoon.

Snijd de knoflook en uitjes fijn. Bak de knoflook en uitjes in dezelfde pan als de kastanje champignons. Voeg naar behoefte eerst een beetje olie toe en bak op een middelhoog vuur. Voeg het blik tomaten toe en laat pruttelen.

Roer het champignon mengsel door de tomatensaus.

Giet de spaghetti af en serveer met de saus.

 

Eet Smakelijk💚

Reactie schrijven

Commentaren: 0