Koolhydraatarme Tiramisutaart



Koolhydraatarme Tiramisu taart

 

Bodem:

-100 gr gebroken lijnzaad

-100 gr kokosmeel

-100 gr amandelmeel

- 2 eetlepels koekkruiden

- zoetstof naar smaak

- 250 gr roomboter

De boter smelten, alles erbij doen en goed doorroeren. Alles in de springvorm doen en goed aandrukken. Een uur in de koelkast laten hard worden.

 

Topping:

- 400 ml slagroom

- 400 gr roomkaas

- 200 ml sterke koffie

- 6 eetlepels rum

- 8 blaadjes gelantine

 

Klopt de slagroom, voeg de roomkaas toe tot hij lobbig is. Zet sterke koffie, week eerst 8 blaadjes gelantine en doe deze in de hete koffie, samen met de 6 eetlepels rum. Voeg het koffiemengsel bij de slagroom en roomkaas en doe er zoetstof naar smaak bij. Giet het mengsel over de bodem en laat t 6 uur opstijven in de koelkast.

Als laatste kun je er nog wat cacao en/of amandelschaafsel op doen!

Je kunt er 12 punten uit snijden!

Reactie schrijven

Commentaren: 0