Bananenbrood



 

Ingredienten:

3 (rijpe) bananen

50 gram ontpitte dadels

3 eieren

100 gram amandelmeel

50 gram havermout

1 1⁄2 theelepel bakpoeder

Handje ongebrande noten (walnoten/

amandelen/pecan/ hazelnoten, etc.)

 

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 175 graden. Meng de bananen met de

dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met

een staafmixer. Als je ook havermout gebruikt: ‘verpulver’ dan de

havermout in je keukenmachine tot meel. Klop in een andere kom

de eieren luchtig op en voeg wat zout toe.

 

Meng dit met het de bananenpuree. Voeg het amandel- en haver-

moutmeel toe aan het beslag en roer het goed door. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag. Roer tot slot de

ongebrande noten erdoor. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.

 

Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar! Laat het afkoelen op een rooster!

 

TIP! Snij in plakken en doe het in de vriezer!


Reactie schrijven

Commentaren: 0